Teamfoto Installatiebedrijf Ambting
Werkzaam in Boxtel, hoofdvestiging Oirschot
Help mijn kraan lekt wat nuRedactie, 21 februari 2024
Een lekkende kraan

Het is erg vervelend als u geconfronteerd wordt met een lekkende kraan, of het nu in uw keuken of badkamer is. Naast het feit dat een kraan lekt erg vervelend is, wordt er ook onnodig veel water verspild. Dit is natuurlijk jammer, maar er zijn gelukkig makkelijke manieren om een lekkende kraan snel op te lossen.

Een goede start is belangrijk

Als u begint met de lekkage op te lossen, sluit dan eerst de hoofdkraan om te voorkomen dat er meer water lekt. Vervolgens gaat u op zoek naar de oorzaak van de lekkage, zo kunt u vaststellen wat gerepareerd moet worden. Het is belangrijk om het gereedschap bij de hand te hebben en de juiste materialen bezit als u een onderdeel moet vervangen.

Waarom uw kraan lekt

Een druppelende kraan kan verschillende oorzaken hebben. Diverse plaatsen die u kunt nagaan. Inspecteer de uitloop van de kraan, als er water blijft lopen kan het binnenste van de kraan lekken of is het kraanleertje beschadigd. Als de kraan bij de hendel lekt, heeft dit te maken met het binnenwerk of het kraanleertje dat niet meer goed functioneert.

Als deze aanpak niet werkt, kunt u de volgende stap ondernemen. Als er een lek is aan de onderkant van de kraan, kan het zijn dat er water via het kraangat sijpelt. Dit kan veroorzaakt worden door hendel lekkage of lekkage in de ‘kraanbody’.

Aan de slag gaan met het oplossen van een lekkende kraan

Als u de watertoevoer heeft afgesloten en de oorzaak heeft vastgesteld, kunt u starten met de reparatie. Allereerst verwijdert u de knoppen en het handvat van de kraan, zo komt u bij de binnenkant. Vervolgens schroeft u het binnenwerk los om bij de pakkingring te komen, als deze beschadigd is kunt u hem vervangen.

Een veelvoorkomende reden voor lekkende kranen is het kraanleertje dat problemen geeft. Het goed ontkalken van alle onderdelen is van groot belang na het repareren van de kraan. Wanneer u alle onderdelen heeft vervangen, is het tijd om de kraan weer in elkaar te zetten door de stappen in omgekeerde volgorde te doorlopen.

Toch niet opgelost? Schakel Installatiebedrijf Ambting in!

Het is mogelijk dat na het monteren de kraan blijft lekken. Dit duidt erop dat de kraan versleten is en moet worden vervangen. Wanneer dit gebeurt, neem dan meteen contact op met Installatiebedrijf Ambting, we zijn er om u te assisteren. Als u een afspraak wilt plannen of nog vragen heeft, kunt u ons bereiken via 0499 213 902.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0499 213 902

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over Installatiebedrijf Ambting

Installatiebedrijf Ambting is een gerenommeerd installatiebedrijf voor al uw loodgieters- en CV-werkzaamheden en is voornamelijk werkzaam in onderstaande disciplines:


Centrale Verwarmingsinstallatie
Een lekker warm huis of een behaaglijk kantoor, zonder goedwerkende c.v. zijn we nergens meer. Installatiebedrijf Ambting levert en installeert uw NEFIT c.v.-ketels, boilers, radiatoren en vloerverwarming. Er zijn ook verwarmingsmogelijkheden op zonne-energie en aardwarmte. Vraag naar de mogelijkheden.


Gas
Installatiebedrijf Ambting voor het uitvoeren van alle denkbare werkzaamheden met betrekking tot gasleidingen van uw gasinstallatie. Er is keuze uit koperen of kunststof leidingen.


Water
Installatiebedrijf Ambting zorgt voor het aanleggen van complete waterinstallaties en tevens ook het renoveren of vervangen van oude waterleidingen. Er is keuze uit koperen of kunststof waterleidingen.


Sanitair
Van een enkele kraan tot complete badkamers, Installatiebedrijf Ambting levert en installeert sanitair in samenwerking met sanitairtoonzalen in de regio.


Dakwerken
Installatiebedrijf Ambting is gespecialiseerd in het renoveren en het vernieuwen van bitumen dakbedekking. Ook geven wij uw graag advies over dakisolatie en afwerking.




Zinkwerken
Installatiebedrijf Ambting verricht allerlei zinkwerkzaamheden. Zinken goten, zinken daken, zinken deklijsten en zinken hemelwaterafvoeren.




Service en onderhoud
Installatiebedrijf Ambting verzorgt tevens service en periodiek onderhoud voor bovenstaande disciplines.