Teamfoto Installatiebedrijf Ambting
Werkzaam in Boxtel, hoofdvestiging Oirschot
Uw douchekraan weer kalkvrij maken zo doet u datRedactie, 28 februari 2024
Kraan verkalkt, hoe schoon te maken?

Bij het poetsen van uw douche denkt u wellicht voornamelijk aan de douchekop. Het ontsmetten van de douchekraan wordt echter vaak over het hoofd gezien, hoewel hier ook kalkaanslag kan ontstaan. Dit kan echter problemen geven bij het openen en sluiten van uw douchekraan.

Het is lastig om de kraan te bedienen als er kalkaanslag is en soms is het zelfs onmogelijk. In het kort, heel ongelukkig. Leer hier hoe u uw douchekraan op een zeer efficiënte manier kunt ontkalken.

Douchekraan ontkalken in 3 simpele stappen

Bevochtig een doek met een chemische ontkalker als reinigingsmiddel en wrijf hiermee over uw douchekraan. Zorg ervoor dat reinigingsmiddelen niet direct op de douchekraan worden aangebracht om chemische reacties te voorkomen die schade kunnen veroorzaken. Laat het reinigingsmiddel even inwerken op de douchekraan. De tijd dat dit benodigd is, is afhankelijk van het specifieke product dat u gebruikt.

Voor een grondige reiniging, dient u de douchekraan af te spoelen met water en een klein beetje afwasmiddel. Zorg ervoor dat het schuursponsje niet te ruw is wanneer u kalkaanslag verwijdert, om krassen te voorkomen. Na voltooiing van de andere stappen, is het belangrijk om de douchekraan droog te maken met een zachte doek voor een glanzend effect.

Kalkaanslag voorkomen in uw douchekraan: bruikbare tips

Het is verstandig om een waterontharder aan te schaffen, investeer in een waterfilter, droog uw douche goed af, droog het opnieuw af en vermijd agressieve schoonmaakmiddelen. Hiermee wordt het ontstaan van kalkaanslag in uw douche voorkomen. Wanneer u ondanks deze suggesties en aanwijzingen nog problemen ondervindt, wees dan niet bang om contact op te nemen met Installatiebedrijf Ambting.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0499 213 902

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over Installatiebedrijf Ambting

Installatiebedrijf Ambting is een gerenommeerd installatiebedrijf voor al uw loodgieters- en CV-werkzaamheden en is voornamelijk werkzaam in onderstaande disciplines:


Centrale Verwarmingsinstallatie
Een lekker warm huis of een behaaglijk kantoor, zonder goedwerkende c.v. zijn we nergens meer. Installatiebedrijf Ambting levert en installeert uw NEFIT c.v.-ketels, boilers, radiatoren en vloerverwarming. Er zijn ook verwarmingsmogelijkheden op zonne-energie en aardwarmte. Vraag naar de mogelijkheden.


Gas
Installatiebedrijf Ambting voor het uitvoeren van alle denkbare werkzaamheden met betrekking tot gasleidingen van uw gasinstallatie. Er is keuze uit koperen of kunststof leidingen.


Water
Installatiebedrijf Ambting zorgt voor het aanleggen van complete waterinstallaties en tevens ook het renoveren of vervangen van oude waterleidingen. Er is keuze uit koperen of kunststof waterleidingen.


Sanitair
Van een enkele kraan tot complete badkamers, Installatiebedrijf Ambting levert en installeert sanitair in samenwerking met sanitairtoonzalen in de regio.


Dakwerken
Installatiebedrijf Ambting is gespecialiseerd in het renoveren en het vernieuwen van bitumen dakbedekking. Ook geven wij uw graag advies over dakisolatie en afwerking.




Zinkwerken
Installatiebedrijf Ambting verricht allerlei zinkwerkzaamheden. Zinken goten, zinken daken, zinken deklijsten en zinken hemelwaterafvoeren.




Service en onderhoud
Installatiebedrijf Ambting verzorgt tevens service en periodiek onderhoud voor bovenstaande disciplines.