Teamfoto Installatiebedrijf Ambting
Werkzaam in Boxtel, hoofdvestiging Oirschot
Praktische adviezen om lekkages te voorkomenRedactie, 2 april 2024
Hevige lekkage in een woning
Bij lekkages in huis staan de loodgieters van Installatiebedrijf Ambting snel voor u klaar

Als er een lekkage ontstaat, kan dit niet alleen hinderlijk zijn, maar ook grote schade aan uw woning veroorzaken. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige stappen die u kunt nemen om veelvoorkomende lekkages te voorkomen en het loodgieterssysteem in topconditie te houden. De volgende aanwijzingen zijn specifiek gericht op veelvoorkomende lekkages.

Check de leidingen regelmatig

Om lekkages goed te vermijden, is het aan te raden regelmatig een inspectie van de leidingen uit te voeren. Kijk uit voor indicaties van corrosie, roest of kleine barstjes. Het tijdig ontdekken van problemen kan voorkomen dat ze uitgroeien tot grote lekkages.

Afdichtingen nauwlettend controleren

In veel gevallen slijten afdichtingen rond kranen en leidingen na verloop van tijd. Het is slim om regelmatig te checken of de afdichtingen in goede staat zijn en zo nodig te vervangen. Een goede afdichting zorgt ervoor dat er geen water ontsnapt en vermindert het risico op lekkages.

Houd de afvoer vrij van vuil om problemen te voorkomen

Door geen vet, olie of grote hoeveelheden voedselresten in de afvoer te gooien, kunt u verstoppingen voorkomen. Bescherm uw leidingen tegen verstoppingen en voorkom zo mogelijke lekkages in de toekomst. Om te voorkomen dat vuil uw leidingen verstopt, raden wij aan om een zeefje in de gootsteen te plaatsen.

Controleer regelmatig de druk van uw waterleidingsysteem

Een overdreven waterdruk kan schade toebrengen aan de leidingen en lekkages veroorzaken. Regelmatige controle van de waterdruk en bijstelling indien nodig is aangeraden. Een simpele drukregelaar kan een goede investering zijn om schade te voorkomen.

Bescherm uw huis tegen alledaagse lekkages met deze praktische tips

Bij winterse omstandigheden kunnen bevroren leidingen zorgen voor lekkages. Een goede manier om bevriezing van leidingen te voorkomen, is door leidingen in onverwarmde ruimtes te isoleren en bij zeer koud weer water uit de kranen te laten lopen. Hiermee voorkomt u dat de leidingen bevriezen en barsten ontstaan.

Voorkom veelvoorkomende lekkages met de juiste zorg

Om grote reparatiekosten en ongemakken te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen en kleine problemen aan te pakken. Het nemen van preventieve acties is de beste aanpak als het gaat om loodgieterswerk, beter voorkomen dan genezen. Mocht u geconfronteerd worden met een lekkage in uw huis, neem dan direct contact op met Installatiebedrijf Ambting voor een snelle oplossing. Bel 0499 213 902 om een afspraak te maken.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0499 213 902

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over Installatiebedrijf Ambting

Installatiebedrijf Ambting is een gerenommeerd installatiebedrijf voor al uw loodgieters- en CV-werkzaamheden en is voornamelijk werkzaam in onderstaande disciplines:


Centrale Verwarmingsinstallatie
Een lekker warm huis of een behaaglijk kantoor, zonder goedwerkende c.v. zijn we nergens meer. Installatiebedrijf Ambting levert en installeert uw NEFIT c.v.-ketels, boilers, radiatoren en vloerverwarming. Er zijn ook verwarmingsmogelijkheden op zonne-energie en aardwarmte. Vraag naar de mogelijkheden.


Gas
Installatiebedrijf Ambting voor het uitvoeren van alle denkbare werkzaamheden met betrekking tot gasleidingen van uw gasinstallatie. Er is keuze uit koperen of kunststof leidingen.


Water
Installatiebedrijf Ambting zorgt voor het aanleggen van complete waterinstallaties en tevens ook het renoveren of vervangen van oude waterleidingen. Er is keuze uit koperen of kunststof waterleidingen.


Sanitair
Van een enkele kraan tot complete badkamers, Installatiebedrijf Ambting levert en installeert sanitair in samenwerking met sanitairtoonzalen in de regio.


Dakwerken
Installatiebedrijf Ambting is gespecialiseerd in het renoveren en het vernieuwen van bitumen dakbedekking. Ook geven wij uw graag advies over dakisolatie en afwerking.




Zinkwerken
Installatiebedrijf Ambting verricht allerlei zinkwerkzaamheden. Zinken goten, zinken daken, zinken deklijsten en zinken hemelwaterafvoeren.




Service en onderhoud
Installatiebedrijf Ambting verzorgt tevens service en periodiek onderhoud voor bovenstaande disciplines.